Jäseneksi

Yhdistyksen jäseniksi voidaan hyväksyä toimittajia, jotka päätyökseen seuraavat ja kommentoivat eduskunnan, valtioneuvoston, puolueiden, työmarkkinajärjestöjen sekä Eurooppa-tason organisaatioiden (Euroopan unioni, Euroopan neuvosto) toimintaa.

Yhdistyksen jäseneksi hakevan tulee työskennellä päätoimisesti politiikan toimittajana. Tästä tulee olla esimiehen tai päätoimittajan vakuutus jäsenhakemuksen. 

Hakemus liitteineen lähetetään hallitukselle: info@politiikantoimittajat.fi >> Katso yhteystiedot
Jäsenhakemukset käsitellään seuraavassa hallituksen kokouksessa. 

Jäsenen tulee sääntöjen mukaan olla uutistoimittaja, ei esimerkiksi artikkelitoimittaja, pakinoitsija tai pilapiirtäjä, vaikka nämä kommentoisivatkin päätoimisesti politiikkaa. Tämä sääntötarkennus tehtiin vuonna 1971.

Käytäntö ei ole ollut aivan näin tiukka. Muutamat toimittajat, joiden toimenkuva on hieman muuttunut, mutta jotka ovat pysyneet politiikan piirissä, ovat voineet artikkeli- tai vapaina toimittajina jatkaa yhdistyksen jäseninä.

Yhdistyksen jäsenmaksu on 25 euroa vuodessa. Jäsenmaksun vastineena tarjoamme monipuolisia jäsenetuja, kuten mahdollisuuden osallistua yhdistyksen järjestämiin tapahtumiin, oikeuden hakea kirjastipendiä ammattikirjallisuuden hankkimiseksi sekä mahdollisuuden osallistua jäsenmatkalle politiikan kannalta kiinnostavaan kohteeseen.

Tervetuloa mukaan toimintaamme!

Eduskunnan kuuluisan Kuppilan pöytä on oiva paikka keskustella poliitikkojen kanssa ja hankkia uutisia. (Kuva: Tommi Parkkonen)