Pääministerin mukaan edessä on myös veronkorotuksia ja leikkauksia

8.9.2020

– Meidän tavoitteena on tietenkin se, että rajojen yli ei tulisi tautia maahan. Emme me halua estää ihmisiä tulemasta, pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi tänään tavatessaan politiikan toimittajia.

Marin tukee matkailun avaamista sillä edellytyksellä, että lähtömaassa on hankittu negatiivinen koronatesti. Liikenne- ja viestintäministeriö työstää paraikaa lakimuutosta, joka on juuri lähtenyt lausuntokierrokselle. Tavoitteena on muun muassa turvata Lapin matkailun talvisesonki.

Yhdistys tapasi Marinia Helsingissä. Marinin alustuksen jälkeen siirryttiin kysymyksiin, joita riitti koko noin 50 minuutin kysymysosion ajan. Kysymyksiä oli niin runsaasti, että osa kysymyksistä jäi tällä kertaa esittämättä.

Aiheita olivat niin koronan hoito kuin ennen kaikkea tuleva budjettiriihi ja muun muassa sieltä odotettavat työllisyystoimet. Yksittäisiin toimiin kuten keskusteluun eläkeputkesta Marin ei vielä tässä vaiheessa ottanut kantaa. 

Pääministerin mukaan nyt on aika elvyttää ja tukea kasvua, mutta edessä voi myöhemmin olla sopeutus niin tulo- kuin menopuolella. Käytännössä puhutaan siis veronkorotuksista ja leikkauksista.

Kansainvälisistä asioista esiin nousi venäläisen oppositiopoliitikon Aleksei Navalnyin tapaus. 

Tapaamiseen osallistui nelisenkymmentä Politiikan toimittajat ry:n jäsentä turvavälein ja koronamaskit kasvoilla. 


Pääministeri Sanna Marin (sd.) Politiikan toimittajien tapaamisessa 8.9. Helsingissä. Kuva: Olli Waris.