Kuntavaalit sähäkästi käyntiin – Saarikko ja Halla-aho äityivät totiseen mittelöön

19.10.2020

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko ja perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho 19.10 järjestetyssä tilaisuudessa. Politiikan toimittajat ry:n debattia juontamassa oli politiikan toimittaja Suvi Hautanen. (Kuva: Olli Waris)

– Sopiiko Jussi, että minä vastaan keskustan strategiasta ja vastaa sinä perussuomalaisten strategiasta, Annika Saarikko totesi Jussi Halla-aholle.

– Minä esitän tulkintoja joka mahtunee minun sananvapauteeni, Halla-aho sanoi.

– Vielä tärkeämpää olisi kuulla, mitä te tekisitte kunnissa toisin, Saarikko vaati.

Halla-ahon mukaan Saarikko haluaa rajata, mistä kuntavaaleissa saa keskustella.

Keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko ja perussuomalaisten puheenjohtaja ottivat maanantaina tiukasti yhteen Politiikan toimittajat ry:n Helsingissä järjestämässä debattitilaisuudessa.

Pääteemana oli kuntavaalit, jossa perussuomalaiset haluaa selkeästi keskustella myös valtakunnan politiikasta ja jopa EU-politiikasta, kun taas keskusta pyrkii pitämään asiat tiiviisti kuntatasolla. Saarikko vetoaa siihen, että kunnissa päätetään merkittävistä arjen asioista.

Perussuomalaiset pyrkii nyt tosissaan haastamaan keskustaa heidän perinteisillä kotikentillään maakunnissa. Kummatkin puolueet liikkuvat nyt ykkösvaikuttajineen samoilla konnuilla.

Halla-aho on jopa sanonut uskovansa, että keskusta jättää hallituksen, jos kuntavaaleissa tulee tappio. Saarikko kiisti nämä väitteet sanoen edustavansa vakautta.

Saarikko kertoi puolueensa tavoittelevan samanlaista vaalitulosta kuin edellisissä kuntavaaleissa. Halla-aho taas haluaa tuplata niin puolueensa ehdokasmäärän kuin kannatuksenkin.

Halla-aho sai vastata tilaisuudessa myös toimittaja Lauri Nurmen kirjaväitteisiin, jonka mukaan Halla-ahon kirjoituksissa olisi ollut juutalaisvastaisuutta. Halla-aho sanoi väitteiden olevan järjettömiä.

Politiikan toimittajien debatin juonsivat yhdistyksen hallituksen jäsenet, politiikan toimittajat Suvi Hautanen Verkkouutisista ja Teemu Muhonen Helsingin Sanomista.