Olli Waris Politiikan toimittajat ry:n puheenjohtajaksi

26.5.2020

Politiikan toimittajat ry on valinnut uudeksi puheenjohtajakseen Ilta-Sanomien politiikan toimittajan Olli Wariksen (kuvassa) 26.5. vuosikokouksessaan. Vuosikokous järjestettiin digitaalisin yhteyksin.

Waris seuraa puheenjohtajana täydet kaksi vuotta toiminutta Ylen politiikan toimittajaa Maria Stenroosia.

– Yhdistyksen toiminta on ollut korona-poikkeusolojen aikana aivan viime kuukaudet hieman jäissä, mutta pyrimme normalisoimaan sitä mahdollisuuksien mukaan myös digitekniikkaa käyttäen, Olli Waris toteaa.

Yhdistys valitsi kunniajäsenekseen Suomen Kuvalehden politiikan toimittajan Heikki Vennon. Kokenut ja arvostettu Vento on yhdistyksen pitkäaikainen jäsen ja toiminut muun muassa yhdistyksen puheenjohtajana.

Olli Waris sanoo, että yhdistyksen jäsenten arkinen toiminta harppaa yhden askeleen eteenpäin myös valtioneuvoston live-tiedotustilaisuuksien palatessa kesäkuun alusta.

Valtioneuvosto on tänään informoinut toimituksia siitä, että tietyin rajauksin 1.6. alkaen median edustajat ovat jälleen tervetulleita paikan päälle valtioneuvoston linnassa järjestettäviin tiedotustilaisuuksiin. 

Valtioneuvoston mukaan tiedotustilaisuuksien yhteydessä kahdenvälisiä haastatteluja ei voi kuitenkaan toistaiseksi turvallisuussyistä tehdä. Olli Waris toivoo, että valtioneuvosto harkitsisi tätä linjausta vielä uudelleen.

Politiikan toimittajien hallitukseen valittiin Ingemo Lindroos (Svenska Yle), Suvi Hautanen (Verkkouutiset), Saila Kiuttu (STT), Tommi Parkkonen (Iltalehti), Teemu Muhonen (HS) ja Johannes Ijäs (Demokraatti). Hallituksen varajäseniksi valittiin Hannu Tikkala (Yle) ja Ossi Rajala (MTV).

Politiikan toimittajat ry on politiikkaa päätyönään seuraavien toimittajien yhdistys.

Yhdistyksen tavoitteena on muun muassa edistää politiikan toimittajien työn edellytyksiä ja tiedonsaantia sekä vaalia sanan- ja lehdistönvapautta. 

Yhdistys on puoluepoliittisesti sitoutumaton. Jäseniä on noin 150.

Vuosikokous valitsi Olli Wariksen uudeksi puheenjohtajaksi. Waris työskentelee Ilta-Sanomissa.