Uosukaisesta kunniajäsen vuosikokouksessa

12.5.2021

Politiikan toimittajien vuosikokous järjestettiin tiistaina 11.5. Viime vuoden tapaan se kokoontui etänä. Paikalla oli 17 yhdistyksen jäsentä.

Vuosikokouksen vahvana toiveena oli, että alkavalla kaudella jo päästäisiin likipitäen normaaleihin rutiineihin lähitapaamisineen. 

Korona-ajasta huolimatta yhdistyksen toiminta on ollut hyvin vilkasta kuluneen vuoden aikana monine tilaisuuksineen, etenkin maanantaiaamun poliitikkodebatit ovat olleet suosittuja ja saaneet hyvän näkyvyyden mediassa. Syysmatkakin pystyttiin toteuttamaan kotimaassa.

Ilta-Sanomissa työskentelevä Olli Waris valittiin puheenjohtajaksi jatkokaudelle.

Kunniajäseneksi kokouksessa valittiin yhdistyksen pitkäaikainen jäsen Riikka Uosukainen. Uosukainen on tehnyt pitkän uran Yleisradiossa, jossa hän aloitti vuonna 1979.

Uosukainen johti vuosia pitkälti talouteen ja politiikkaan painottuvia TV:n ajankohtaisohjelmia. Hän on ollut ensimmäinen nainen sekä Ylen TV-uutisten politiikan toimittajana että politiikan toimituksen päällikkönä.  Uosukainen jäi eläkkeelle kesällä 2020, mutta on yhä kysytty ja arvostettu politiikan kommentaattori.

Politiikan toimittajien hallitukseen valittiin Saila Kiuttu (STT), Erno Laisi (Uutissuomalainen), Ingemo Lindroos (Yle), Teemu Muhonen (Helsingin Sanomat), Pauliina Pohjala (Suomenmaa), Ossi Rajala (MTV), Hannu Tikkala (Yle) ja Simo Alastalo (Demokraatti). Heistä Pohjala, Alastalo ja Laisi ovat uusia hallituksen jäseniä.

Politiikan toimittajat ry:n logo.
Politiikan toimittajat ry:n logo.