Yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi Robert Sundman

18.4.2023

Politiikan toimittajat ry on valinnut uudeksi puheenjohtajakseen Robert Sundmanin.

Sundman työskentelee politiikan toimittajana Helsingin Sanomissa.

Hän pitää tärkeänä, että yhdistys herättää myös jatkossa yhteiskunnallista keskustelua.

– Yhdistyksen järjestämät debatit ja keskustelutilaisuudet olivat näkyvässä roolissa vaalikeväänä. Uskon, että myös jatkossa pystymme herättämään keskustelua parhaiten toimitusten välisellä yhteistyöllä, Sundman sanoo.

Yhdistykseen hallitukseen valittiin Sundmanin lisäksi Ylen Thomas von Boguslawski, Iltalehden Elli Harju, STT:n Ilkka Hemmilä, Uuden Suomen Minna Karkkola, Suomenmaan Santeri Lampi, Lännen Median Jenni Lepänrinne, MTV:n Alec Neihum ja Uutissuomalaisen Vanessa Valkama.


Politiikan toimittajat ry on esimerkiksi puolueita, hallitusta, eduskuntaa ja muita yhteiskunnallisia vallankäyttäjiä päätyönään seuraavien toimittajien yhdistys. Yhdistys piti vuosikokouksensa Helsingissä tiistaina.

Yhdistyksen tavoitteena on muun muassa edistää politiikan toimittajien työn edellytyksiä, arvostusta ja tiedonsaantia. Yhdistys vaalii sanan- ja lehdistönvapautta sekä seuraa alan kannalta merkittäviä yhteiskunnallisia muutoksia.

Yhdistys on puolueeton. Sillä on noin 150 jäsentä.


Ilkka Hemmilä

Robert Sundmanin mukaan on tärkeää, että Politiikan toimittajat ry:n tilaisuudet ovat näkyvässä roolissa. Kuva: Pauliina Pohjala