Politiikan toimittajat ry

Politiikan toimittajat ry on politiikkaa päätyönään seuraavien toimittajien yhdistys.

Yhdistyksen tavoitteena on edistää politiikan toimittajien työn edellytyksiä, arvostusta ja tiedonsaantia. Vaalimme sanan- ja lehdistönvapautta sekä seuraamme työn kannalta merkittäviä yhteiskunnallisia muutoksia.

Järjestämme aktiivisesti tapahtumia, kuten poliitikkojen ja muiden yhteiskunnallisten vaikuttajien keskinäisiä debatteja. Suurin osa yhdistyksen tapahtumista on julkisia, mutta järjestämme myös taustatilaisuuksia. Yhdistyksen jäsenet voivat tilata jäsenetuna vuosittain kirjan politiikan ja yhteiskunnallisen kirjallisuuden alalta.

Yhdistys tekee vuosittain jäsen-/opintomatkan kansainvälisen tai kotimaan politiikan kannalta kiinnostavaan kohteeseen. Viime vuosina yhdistys on vieraillut Skotlannissa, Itävallassa, Virossa ja Ruotsissa. Vuonna 2020 yhdistys teki matkan kotimaassa.

Politiikan toimittajien yhdistys perustettiin vuonna 1967. Pienestä toimittajayhdistyksestä on vuosikymmenten saatossa kasvanut noin 150 toimittajan yhteisö.

Yhdistys on puoluepoliittisesti sitoutumaton.

Politiikan toimittajat tekevät joka vuosi yhdistyksen matkan. Kuvassa yhdistys on tapaamassa Viron sisäministeriä Mart Helmeä Tallinnassa. (Kuva: Tommi Parkkonen)