Politiikan toimittajat ry

Politiikan toimittajat ry on politiikkaa päätyönään seuraavien toimittajien yhdistys.

Yhdistyksen tavoitteena on edistää politiikan toimittajien työn edellytyksiä, arvostusta ja tiedonsaantia. Vaalimme sanan- ja lehdistönvapautta sekä seuraamme työn kannalta merkittäviä yhteiskunnallisia muutoksia.

Järjestämme aktiivisesti tapahtumia ja koulutuksia kehittääksemme jäsentemme ammattitaitoa. Jäsenet voivat hakea vuosittain yhdistyksen kirjastipendiä.

Yhdistys tekee vuosittain jäsen-/opintomatkan kansainvälisen tai kotimaan politiikan kannalta kiinnostavaan kohteeseen. Viime vuosina yhdistys on vieraillut Skotlannissa, Itävallassa ja Virossa.

Politiikan toimittajien yhdistys perustettiin vuonna 1967. Pienestä toimittajayhdistyksestä on vuosikymmenten saatossa kasvanut noin 150 toimittajan yhteisö.

Yhdistys on puoluepoliittisesti sitoutumaton.

Politiikan toimittajat tekevät joka vuosi yhdistyksen matkan. Kuvassa yhdistys on tapaamassa Viron sisäministeriä Mart Helmeä Tallinnassa. (Kuva: Tommi Parkkonen)